Virkkauksen välissä voi herkutella näillä helppotekoisilla vaniljapikkuleivillä. Kuorrutteesta tulee lumi mieleen... ulkona sitä onkin vielä melko vähän täällä Mikkelin suunnalla. Jos ei pihamaalla vielä näytä jouluiselta niin tehdään joulutunnelmaa leipoen. Kannattaa tehdä kerralla kaksinkertainen annos, meillä ainakin yksi annos menee jo maistellessa... suosittelen :)
Resepti:
runsas 1 dl eli noin 50g jauhettua mantelia
runsas 1 dl hasselpähkinärouhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl kanelia
1 muna
200 g voita
päälle : 2 kupillista tomusokeria + 7 rkl vaniljasokeria
Mittaa kulhoon pehmentynyt voi ja kuivat ainekset, nypi sormin tasaiseksi taikinaksi. Lisää kananmuna ja puristele pallomaiseksi möykyksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
Ota taikina jääkaapista. Ota taikinasta lihapullan kokoisia paloja ja pyörittele ne sarven muotoiseksi käsin. Asettele sarvet pellille ja paista 190 asteessa noin 10-12 minuuttia. Ripottele puolilämpimien
sarvien päälle tomusokeri/vaniljasokeri siivilän läpi niin että pikkuleivät tulevat kokonaan valkoisiksi.
Pikkuleipien maku paranee jos ne saavat maustua lasi/peltipurkissa parin viikon ajan. Meillä nämä ovat kyllä aina karanneet parempiin suihin saman tein joten en pysty kommentoimaan sitä miten maku muuttuu parin viikon jälkeen :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti